آخرین به روز رسانی چهارشنبه, 02 ارديبهشت 1394 09:13

دکترمحمود تارا (MD PhD) ، استادیار، مدیر گروه

آدرس: گروه انفورماتیک پزشکی، اتاق E129
پست الکترونیک: taram(AT)mums.ac.ir

دکتر محمود تارا فارغ التحصیل مقطع دکترای تخصصی رشته انفورماتیک سلامت از دانشکده علوم اطلاعات سلامت دانشگاه ویکتوریای کانادا (2007 یا 1386) می باشد. دکتر تارا از سال 1370 اولین فعالیتهای رسمی مرتبط با انفورماتیک پزشکی خود را با راه اندازی مرکز کامپیوتر دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و راه اندازی ایستگاههای آموزشی آناتومی برای دانشجویان آغاز کرد. ادامه این فعالیتها در سال 1378 (به عنوان معاون فنی مرکز کامپیوتر دانشگاه) منجربه تاسیس اولین بانک اطلاعاتی نرم افزار های پزشکی با بیش از پانصد عنوان، راه اندازی اولین مجله مرتبط با عنوان "کامپیوتر و پزشکی"، و نیز اولین مجموعه نرم افزاری ویژه اعضاء هیئت علمی با عنوان "استاد" گردید. در همین دوره، نامبرده همچنین به عنوان نماینده رئیس دانشگاه، مسئولیت نظارت بر پروژه سیستم اطلاعات بیمارستانی HIS-7 را که به عنوان پروژه پایلوت کشوری در این زمینه انتخاب شده بود، بر عهده گرفت.
 او، در سال 1381، برای ادامه تحصیل در موضوع مورد علاقه خود (انفورماتیک پزشکی/سلامت) در مقطع کارشناسی ارشد و سپس دکترا به کشور کانادا رفت و در دانشگاه ویکتوریای کانادا مشغول به تحصیل گردید. در طی زمان تحصیل در کانادا، دکتر تارا به موسسه تحقیقات ملی کانادا (NRC) برای همکاری در پروژه های استاندارد سازی مرتبط با پرونده سلامت الکترونیک شخصی دعوت گردید و همکاری خود را تا پایان کار گروه سلامت الکترونیک این موسسه با آنها ادامه داد.
ایشان پس از بازگشت به کشور، گروه انفورماتیک پزشکی را با کمک همکاران خود به عنوان اولین گروه رسمی انفورماتیک پزشکی کشور تاسیس نموده و به عنوان سرپرست گروه رسما کار خود را آغاز نمود. او اولین دانشجوی اعزامی رشته انفورماتیک پزشکی و نیز اولین فارغ التحصیل این رشته است که پس از اتمام تحصیل به کشور بازگشته است.

علائق علمی تحقیقی دکتر تارا طراحی سیستم های اطلاعات سلامت، استاندارد سازی، مهندسی سنجش نیاز و نیز سنجش کاربری نرم افزار و نیز طراحی سیستم های ارائه دانش سلامت به شهروندان و متخصصین می باشد.